Jeg streiker fordi...

Jeg leser på internett om andre som blir rammet av streiken som pågår nå og det er bare klaging og sutring. Kjenner at jeg blir litt irritert faktisk. Jeg er medlem av Fagforbundet og ble tatt ut i streik fra tirsdag av denne uken. Tro det eller ei så blir faktisk jeg og min samboer også rammet av denne streiken samt andre enn oss. 

Dette streiker jeg for:

Det er streik i kommunesektoren fordi arbeidsgiver aldri kom med svar på våre krav.

Kravet om en rettferdig og anstendig lønn til ALLE ansatte ble ikke innfridd. Vi krever det samme som de fikk i privat sektor.

Kravet om å sikre flere arbeidstakere hele, faste stillinger ble ikke innfridd.

Kravet vårt om en kraftig økning av lørdags- og søndagstillegg ble ikke innfridd.

 

Så da krever vi:

Alle arbeidstakere skal få et likt, generelt kronetillegg.

Likelønn, økt minstelønn og høyere begynnerlønn.

En kraftig økning av lørdags-og søndagstilleggene.

Bestemmelser som sikrer retten til faste, hele stillinger.

For å forhindre sosial dumping, skal innleide arbeidstakere tilbys like lønns-, arbeids- og pensjonsvilkår som faste ansatte.

Uttelling for real-og  formalkompetanse, etter-og videreutdanning.

Ledere må få uttelling for kompetanse og ansvar.

 

Fagforbundet mener 

Alle arbeidstakere skal minst opprettholde kjøpekraften.

Arbeidsgiver må føre en helhetlig tariffpolitikk som sikrer rekruttering til kommunene og kvaliteten på de offentlige velferdstjenestene. Da må alle ansatte verdsettes. Prosentvis lønnsøkning favoriserer høytlønte.

For at kommunene skal være en attraktiv arbeidsplass må det gjøres omfattende grep. Uttelling for etter-og videreutdanning, høyere begynnerlønn og tilbud til faste, hele stillinger er viktig.

Kommunene har en viktig rolle i velferdsutviklingen og må sørge for ryddige arbeidsforhold og motvirke sosial dumping.

FOR LIKEBEHANDLING OG RETTFERDIG LØNN!

 

Jeg jobber i barnehage på en småbarnsavdeling hvor jeg har ansvar for å ivareta barnets helse og sikkerhet, i bunn og grunn så har jeg sammen med mine kollegaer ansvar for 12 barneliv! Skulle det skje disse barna noe mens foreldrene jobber så er det vi som har ansvaret. Disse barna er FAKTISK vår FRAMTID! At jeg får så dårlig betalt for det er meg en gåte, men sånn er det nå bare. Jeg har ikke denne jobben pga pengene i alle fall, det er hvertfall sikkert...men å få bedre betalt for den jobben jeg og mine kollegaer gjør hadde ikke vært feil. Jeg trives først og fremst med jobben min og tenker ikke så mye på pengene...men allikevel så dukker tankene opp av og til, og spesielt nå som jeg er i streik.

 Altså, med min lønn så kan jeg ikke ta opp noe huslån eller noe. Det har jeg ikke god nok inntekt til. Tro meg, jeg har prøvd...men det var nytteløst. At foreldrene i barnehagen, på avdelingen jeg jobber støtter oss 100 % gjør meg utrolig glad og får meg til å føle at min jobb er utrolig viktig. Noe den faktisk er.

MEN jeg forstår også dilemmaet til foreldre som har barn i barnehage og har en jobb de må gå til... Er ikke bare og bare å ta seg fri heller... Det forstår jeg. Så jeg håper jo at denne streiken ikke blir langvarig, for jeg savner jo "ungene mine" og vil tilbake til jobb. 

Fra det ene til det andre. Hvordan jeg og samboeren min blir rammet av denne streiken...

Den 14.juli...som bare er 6 uker og 2 dager til så er det meningen at vi skal gifte oss, men siden Skatt Vest og Øst er i streik så ser det spøke ut... Vi har ikke fått noe bekreftelse på at søknaden vår om prøving av ekteskap har blitt behandlet....og sekretæren på kirkekontoret ringte meg og etterlyste papirene og lurte på om vi hadde sendt de inn... Det gjorde vi i begynnelsen av mai så jeg håper og krysser fingrene som bare det for at det går i orden. Kirken og vielsen må betales, lokalet og mat må betales og dette skal betales med feriepenger og skattepenger....som jeg ikke veit om vi får... Jeg begynner å stresse veldig med dette, men velger å tenke positivt og tror at det vil gå i orden. Håper, håper, håper at streiken blir avblåst snart.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

denstoerste

denstoerste

30, Eidsvoll

Hei! Mitt navn er Jeanette og er 30 år og er i fra Eidsvoll, men boende på Jørpeland sammen med min ektemann og 1 år gamle hund, Max. Jobber som assistent i en av Stavanger kommunes barnehager. Trives veldig godt med det. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om helt dagligdagse ting om meg og mitt. Er veldig glad i å ta bilder av alt slags, og begynt å få litt bakedilla. Jeg tar bilder med Canon Ixus 300 HS, Canon 600D og Iphone 4G.

Kategorier

Arkiv

hits